С деца на планина

« Назад
Планината дава много повече, отколкото очаквате. Ползите за здравето са неоспорими, особено при лекуването на астма, алергия, бронхит, синузит и др. Това се дължи на боровия въздух.
 
Разходката сред иглолистни дървета през лятото ободрява, благодарение на етеричното борово масло. Наличните фитонциди пречистват въздуха и ограничават разпространението на бактериалните и вирусните инфекции, които се предават по въздушно капков път.
 
Гостите на комплекс Русковец могат да се разходят по пътеките в близката гора или да опознаят по-ниската част Пирин, в околностите на Добринище.
 
Пеш или с кола могат да бъдат посетени: Обидимското манастирче „Св. Богородица“ /на 3км. от града в посока хижа Гоце Делчев/, местността Св. Никола, където има малък параклис и останки от древно селище, поляните около хижа Гоце Делчев, както и с лифта да се качат до хижа Безбог.
 
Най-популярните маршрути в парков район Безбог са до Поповото езеро /2ч./ и до връх Безбог /2:30ч./. След 20 юни планината е по-благосклонна, с дълъг ден и слънце.
 
Интересно е посещението на Парка за танцуващи мечки в Белица. Хубав асфалтов път води до зоната в Рила. Мястото е красиво. На юг се открива невероятна панорама към планинската верига на Пирин. Изградени са места за пикник. Мечките живеят в среда, близка до естествената. С водач се обикаля парка по обезопасени трасета. Историята на всяка мечка е поучителна.
 
На децата може да се предложи разходка с кон. Дестинацията за конен туризъм е в село Бачево.

 
В близост до комплекса се намира градският парк с дълги алеи за каране на колело и площадки за игри.

 

Русковец е спокойно и приветливо място за семейства. Апартаментите са с кухненски бокс, което е удобство при грижата за малките гости. Асансьорите са достатъчно широки, за да влезете в тях с детска количка. Стаите са шумоизолирани и топли.

Резервирайте своята СЕМЕЙНА ВАКАНЦИЯ! Предложението е за 6 нощувки, но на цената на 5!